Anatol Ciubotaru, directorul Spitalului Clinic Republican, restabilit în funcţie de CSJ acum câteva zile, a fost concediat din nou

0 114

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a venit cu unele precizări în privinţa fostului director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, care a fost restabilit în funcţie  prin decizia Curţii Supreme de Justiţie. Ministerul declară că, întru executarea deciziei instanţei, l-a repus pe Anatol Ciubotaru, în toate drepturile şi obligaţiunile prevăzute de contractul individual de muncă, încheiat între Ciubotaru şi Ministerul Sănătăţii. În context, vor fi achitate toate drepturile salariale ale angajatului, pentru perioada de absenţă.

Ministerul mai informează că Anatol Ciubotaru a cerut prelungirea contractului de muncă pentru încă 6 luni, însă Ministerul i-a refuzat.

„Aprobarea cererii este contrar legii, deoarece potrivit prevederilor art. 82 lit. i) din Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează în circumstanţe ce nu depind de voinţa părţilor în caz de atingere a vârstei de 65 de ani, de către conducătorul unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat. Astfel, contractul individual de muncă al salariatului, conducător al unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat, încetează de drept la atingerea vârstei de 65 de ani. MSMPS apreciază contribuţia dl. Ciubotaru la dezvoltarea serviciului cardio-chirugical din Republica Moldova, cât şi activitatea ştiinţifico-didactică, pentru care îi mulţumim”, se spune în comunicatul Ministerului.

De menţionat că decizia CSJ a fost luată la 16 octombrie, iar la 18 octombrie, a fost concediat din nou, în legătură cu expirarea, la 18 octombrie, a contractului de muncă.

„Nu ştiu dacă instanţa supremă a tot amânat intenţionat timp de 4 luni adoptarea soluţiei evidente şi legale de restabilire a mea până când contractul a expirat, iar restabilirea să nu mai conteze, sau dacă a fost o simplă coincidenţă de date”, declară Anatol Ciubotaru.

Ciubotaru mai declară că, la cerere a anexat şi un plan de gestionare a situaţiei legate de COVID pentru perioada în care contractul său ar fi putut fi prelungit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata