Anatol Șalaru: După ce a pierdut alegerile Igor Dodon dă foc la țară

0 60

Ex-ministrul Apărării și secretarul general al PUN, Anatol Șalaru, critică proiectele socialiștilor care ar oferi statut special limbii ruse pe teritoriul R.Moldova, dar și proiectul care ar oferiri autorităților de la Comrat dreptul de veto asupra proiectelor ce țin de Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei.

„Pe ultimele zile de mandat, Igor Dodon, cu ajutorul lui Ilan Shor, încearcă să-și realizeze proiectele de re-rusificare și federalizare a Republicii Moldova. După proiectul legislativ care readuce limba rusă deasupra limbii române, după proiectul de lege care permite revenirea propagandei ruse în Republica Moldova la un nivel foarte ridicat, Igor Dodon și PSRM au pregătit un proiect de lege prin care Parlamentul Republicii Moldova, purtător al suveranității poporului, nu va putea adopta nici o lege care vizează Găgăuzia fără acceptul Comratului. Este începutul pe față al federalizării Republicii Moldova. (…) După ce a pierdut alegerile Igor Dodon dă foc la țară”, comentează Șalaru pe pagina lui de Facebook.
Amintim că, socialiștii au propus oferirea autorităților de la Comrat dreptul de veto asupra proiectelor ce țin de Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei.

Anterior, deputații socialiști Adrian Lebedinschi, Vasile Bolea și Bogdan Țîrdea au înregistrat un proiect de lege ce ar oferi statut special limbii ruse pe teritoriul R.Moldova.

 

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata