Andrei Năstase a cerut convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate pe subiectul privind răpirea polițistului moldovean de către reprezentanți ai așa numitului minister al securității de la Tiraspol

0 74

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte, a cerut astăzi convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate pe subiectul privind răpirea polițistului moldovean de către reprezentanți ai așa numitului minister al securității de la Tiraspol.

Potrivit lui Andrei Năstase, acest caz demonstrează că instituțiile abilitate  „sunt lipsite de autoritate și complet nefuncționale”. În acest context, el a cerut demisia ministrului Afacerilor Interne și directorului SIS. În caz contrar, fracțiunea parlamentară a Platformei DA va cere convocarea ședinței Parlamentului și va depune moțiune de cenzură împotriva ministrului de Interne și va cere vot de neîncredere pentru directorul SIS.

De asemenea, Andrei Năstase a făcut apel la instituțiile internaționale, în special APCE să intervină pe lângă Federația Rusă în vederea eliberării imediate a polițistului răpit de structurile ilegale de la Tiraspol.

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești, Andrei Amarfi, a fost răpit în dimineața zilei de 7 octombrie, în timp ce se afla în gospodăria sa din orașul Camenca, regiunea transnistreană. Polițistul a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „MGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata