Andrei Năstase: Decât să lași țara pe mâinile lui Dodon și Șor, mai bine să avem un Guvern proeuropean anticriză

0 87

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, spune că desemnarea sa în calitate de candidat la funcția de prim-ministru ar duce la evitarea scenariului învestirii unui Guvern subordonat majorității parlamentare PSRM-Șor. Potrivit lui Năstase, formațiunea sa are creată o echipă guvernamentală care ar face față crizei economice și pandemice și ar pregăti terenul pentru organizarea unui scrutin parlamentar anticipat, notează IPN.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, spune că formațiunea sa este gata să-și asume guvernarea într-un Executiv anticriză, pentru a dejuca planurile socialiștilor de a învesti un guvern subordonat lui Igor Dodon și Ilan Șor.

„În condițiile în care avem niște oameni în Parlament care nu-și doresc anticipate, acești oameni doresc să-și mențină pentru ei puterea, vorbesc despre PSRM și Șor, în aceste condiții Platforma DA spune că decât să lași țara pe mâna lor, e mai bine ca împreună cu președintele țării, cu partidele pro-europene din Parlament să avem un Guvern anticriză care să rezolve problemele stringente ale cetățenilor și să pună bazele unor alegeri libere și corecte ”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Mai mult, Năstase spune că și-a format deja echipa guvernamentală și este gata să conducă un guvern minoritar.

„Platforma DA are un cabinet de miniștri capabil să livreze niște rezultate imediate pentru țară. Ceea ce propunem noi este pentru a nu admite un blocaj constituțional și pentru a nu admite numirea unui candidat susținut de majoritatea Dodon- Șor”, a mai spus Andrei Năstase.

Potrivit lui Năstase, decizia Curții Constituționale este una previzibilă, în condițiile existenței unor hotărâri anterioare în acest sens, iar sesizarea repetată a Curții pe aspecte deja cunoscute nu face decât să prelungească criza politică.

„Așteptăm decizia Curții Constituționale care, cel mai probabil, se va baza pe două hotărâri deja existente. Este cât se poate de predictibilă hotărârea Curții Constituționale. Vrem să vedem cum va proceda președintele în situația în care are această majoritate parlamentară cu propunerea sa de candidat”, a declarat liderul Platformei DA.

PSRM a contestat la Curtea Constituțională decretul președintelui Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru. Potrivit autorilor sesizării, șefa statului ar fi încălcat Constituția atunci când a ignorat candidatura Marianei Durleșteanu, candidat susținut de o majoritate parlamentară creată din 54 de deputați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata