Andrei Năstase, după discuțiile cu reprezentanții PPE: Platforma DA și PAS trebuie să ajungă în Parlament. Și asta vom face

0 39

Președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, se află într-o vizită în Spania unde are programate mai multe întrevederi cu reprezentanții diasporei moldovenești. Politicianul a anunțat formațiunea pe care o reprezintă va face tot posibilul pentru a duce până la bun sfârșit angajamentele făcute pentru conaționalii noștri aflați în străinătate, scrie deschide.md.

Am atâta durere în suflet că sute de familii din Republica Moldova au fost nevoie să plece peste hotare. În zilele ce urmează, vom fi la Roma, vom avea întâlniri cu concetățenii noștri. După asta vom merge și în alte orașe… Vom face tot ce ne stă în puteri astfel încât angajamentele pe care le-am făcut de-a lungul timpului diasporei noastre să le ducem la bun sfârșit”, a declarat el în cadrul unei intervenții live pe rețele sociale.

Mai exact, Năstase s-a referit la facilități fiscale în procesul de repatriere a concetățenilor acasă fără costuri financiare, pentru ca toți doritorii care au stat în străinătate ani de zile și au contribuit la edificarea statului Republica Moldova să beneficieze de un suport din partea statului.

Ei au contribuit cu tot ce au putut ei – cu bani, cu experiență, cu expertiză, cu sprijinirea celor dragi de acasă… Te doare inima, pur și simplu, pentru acești oameni care sunt nevoiți să stea peste hotare, având în vedere că acasă nimeni nu le-a oferit un rost mai bun”, a menționat liderul Platformei DA.

Politicianul a anunțat că a avut o întrevedere și cu reprezentanții Partidului Popular European care au anunțat sprijin pentru Platforma DA și PAS – formațiuni-membre ale familiei PPE.

Mă bucur foarte mult pentru realizările colegilor mei din Platforma DA din ultima perioadă de timp. Vreau să vă aduc o noutate care vine de la partenerii noștri din străinătate, mai ales cei din România. Toată lumea conștientizează că, în ultima perioadă de timp, sprijinul pentru Platforma Demnitate și Adevăr crește constant. Oamenii înțeleg tot mai mult și mai mult că de prezența masivă a Platformei DA în Parlamentul Republicii Moldova depinde crearea unei majorități proeuropene, democratice, anticorupție, una reformatoare, în interesul cetățenilor și niciodată împotriva lor. E nevoie de unitate în continuare. Indiferent de formulă, noi trebuie să ajungem în Parlament cu cele două partide proeuropene, cu două partide membre a familiei Popular Europene: Platforma DA și PAS. Și asta vom face. Am avut discuții cu colegii noștri de la Bruxelles din cadrul Partidului Popular European și ne spun același lucru: avem suportul întregii familii  Popular Europene, avem suportul partenerilor din România, și asta înseamnă foarte mult pentru noi toți”, a precizat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata