Andrei Năstase: Maia Sandu ar putea ajunge în situaţia lui Volodimir Zelenski

0 167

Maia Sandu nu ar trebui să fie atât de încrezătoare că PAS va obţine o majoritate parlamentară, în cazul unor alegeri anticipate, deşi asta arată ultimele sondaje. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, care a dat exemplu evoluţia politică a omologul ucrainean al Maiei Sandu, Volodimir Zelenski, popularitatea căruia a scăzut dramatic în sondaje într-o perioadă scurtă de timp.

“Să ne amintim cum a fost în Ucraina, pe fundalul alegerilor prezidenţiale câştigate de Zelenski, cu 70 de procente undeva, a luat o majoritate şi unde se află în momentul de faţă? La 15 la sută, iar Ucraina unde se află? Unde era şi mai rău”, a spus Năstase în cadrul unei emisiuni televizate.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a obţinut o victorie covârşitoare la alegerile prezidenţiale din anul 2019, acumulând 73 la sută din voturi, devansându-l astfel pe contracandidatul său Petro Poroşenko. La alegerile parlamentare din Ucraina, care au avut loc la scurt timp după cele prezidenţiale, partidul lui Volodimir Zelenski a acumulat un scor de 43,9 la sută din voturi. Iar la scrutinul local, partidul “Slujitorul Poporului” a fost devansat de adversari în majoritatea oraşelor mari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata