Andrei Năstase: Nu voi permite lui Dodon sau Krasnoselski să tranzacţioneze viitorul R. Moldova

0 57

“Igor Dodon, în complicitate cu autorităţile separatiste de la Tiraspol, pune la calea cea mai  mare operaţiune de fraudare a alegerilor”, declaraţia aparţine candidatului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr la funcţia de şef al statului, Andrei Năstase, care susţine că PPDA nu va permite transportarea organizată a alegătorilor din stânga Nistrului.

“Astăzi ţara noastră este în mare pericol. Igor Dodon, în complicitate cu autorităţile separatiste de la Tiraspol pune la calea cea mai  mare operaţiune de fraudare a alegerilor. Miza este una uriaşă şi are legătură cu supravieţuirea regimului oligarhic preluat de acest preşedinte vasal al Moscovei  de la fugarul Plahotniuc. Mai mult decât atât, încărcătura geopolitică este maximă. La 1 noiembrie se va da o bătălie istorică pentru viitorul R. Moldova. Riscăm ca forţele MAI să fie obligate să tolereze la 1 noiembrie la ordin fraudarea alegerilor. Având în vedere toate informaţiile primite, evidentele pregătiri făcute din timp pentru această operaţiune şi luând act de decizia CEC care, potrivit Codului Electoral, are valoare de lege pe toată perioada de desfăşurare a scrutinului electoral, evaluând cu obiectivitate situaţia critică în care se află Republica Moldova, intenţia clară de fraudare a acestor alegeri şi pericolul real în care se află tânara noastră democraţie, aduc la cunoştinta tuturor cetăţenilor Republicii Moldova următoarele:

Platforma Demnitate şi Adevăr se organizează din acest moment pentru a apăra Republica Moldova, cu propriile sale resurse umane, de asaltul oligarhic care se pregăteşte deja. Deschidem liste de înscriere pentru toţi bărbaţii în putere ai acestei ţări care se simt în stare şi sunt pregătiţi să meargă alături de noi în zona celor 42 de secţii de votare, aşa încât în conformitate cu cadrul normativ electoral să nu permitem transportul organizat, cu autobuze, al persoanelor din stânga Nistrului, pentru fraudarea acestor alegeri în favoarea lui Igor Dodon. Plecarea se va face organizat, de la sediul Platformei Demnitate şi Adevăr, din str. 31 August nr. 15, duminică, pe 1 noiembrie, ora 2 dimineaţa. Nu am de gând să-i las pe Dodon, pe Guşan, pe Krasnoselski sau pe nu ştiu care general KGB să tranzacţioneze în continuare viitorul nostru şi al Moldovei”,  a spus Andrei Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a făcut un apel şi către toţi ambasadorii europeni acreditaţi la Chişinău, către Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova şi către ambasadele României şi a Statelor Unite ale Americii să monitorizeze la detaliu toate activităţile care se vor derula pe parcursul zilei de 1 noiembrie şi să nu permită fraudarea votului.

Contactată de TVR Moldova pentru a comenta acuzaţiile, purtătoarea de cuvânt a candidatului independent, Igor Dodon nu a venit cu o reacţie la acest subiect.

Amintim că la 20 octombrie, Comisia Electorală Centrală a emis o hotărâre prin care a interzis pe întreg teritoriul Republicii Moldova circulaţia autovehiculelor cu maim ult de 8 locuri. Interdicţia se va aplica pe parcursul procesului de votare, adică în intervalul orar 7 – 21.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata