Mai mulți parlamentari susțin că premierul Ion Chicu ar trebui să-și dea demisia.

Andrian Candu, liderul Pro Moldova susține că, „ar fi legitim ca echipa guvernului, fiind un expornent al președintelui Dodon, care a dat-o în bară cu administrarea țării, să-și de demisia”. „Prim-ministrul Chicu astăzi ar fi trebuit să scrie cerere și să plece, deoarece societetea prin această alegere la prezidențiale, prin lipsa de credibilitate a guvernului, prin politicile proaste, i-a spus clar că trebuie să plece”, aspus acesta în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Și vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi consideră că „demisia lui Chicu la final de an ar fi un lucru bun”. „Chicu ar putea să le facă cetățenilor un cadou la final de an. Risc să presupun că există șanse mari că dna. Sandu evident o să-i ceară demisia lui Chicu”, a spus acesta în cadrul acleaiși emisiuni.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari spune că Platforma DA nu susține guvernul Chicu și îi cere demisia. Totodată, acesta subliniază că partidul nu paticipa în niciun fel de coaliție.

În același timp, Slusari a prezentat viziunile Platformei DA vizavi de guvernare.

Acesta spune că ar putea exista încercarea de a păstra actualul guvern, însă o să existe o presiune enormă asupra acestuia pe intern, iar pe extern țara o să rămână izolată. „Însă oricum acest guvern va pleca și vor fi declanșate anticipate”, adaugă Slusari.

O altă variantă este că acest guvern, la data validării mandatului noului președinte, să demisioneze, după care va urma declanșarea anticipatelor, însă cu anumite riscuri legate de economie.

Sau, o altă variantă, pe scurt timp să se creeze un guvern tranzitoriu pro-european care va rezolva niște probleme stringente, iar după asta oricum să urmeze anticipate, iar această variantă ar fi cea mai plauzibilă.

Cu toate acestea, cei trei parlamentari speră ca până la final de decembrie să se voteze bugetul pentru anul viitor, acordul cu FMI, numirea celor 3 guvernatori de la BNM și alte lucruri importante.

De precizat Pas, Platforma DA și Pro Moldova nu au o majoritate în Parlament pentru formarea unui nou guvern.