Andrian Candu: Igor Dodon nu are legitimitate să organizeze consultări cu fracţiunile parlamentare

0 34

Igor Dodon nu are legitimitatea și nici legalitatea să inițieze consultări cu partidele parlamentare, iar singura persoană care are o astfle de posibilitate este președintele ales al R. Moldova. Declarația aparține liderului Pro Moldova, Andrian Candu.

„Președintele Igor Dodon nu are legitimitatea și nici legalitatea să inițieze consultări cu partidele parlamentare. Nu are o astfel de posibilitate, acordându-i-se un vot desăvârșit și devastator de neîcredere duminică, în data de 15. Considerăm că cea care este în drept astăzi și poate să facă acest lucru, și ar trebui să se întâmple chiar, este președintele nou ales, chiar dacă încă nu a intrat în funcție, doamna Maia Sandu are legitimiteta să inițieze astfel de consultări cu fracțiunile și frupurile parlamentare pentru a determina ce urmează pentru viitor”, a spus Candu în cadrul conferinței.

Liderul Pro-Moldova a anunțat că partidul condus de el nu va accepta niciun dialog și nicio consultare cu președintele Igor Dodon, ci doar discuții între grupurile parlamentare, fracțiunile parlamentare și președintele nou ales. Astfel, a încurajat-o pe Maia Sandu să examineze posiblitatea de a iniția consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare înainte de a-și exercita oficial mandatul.

„O încurajăm pe Maia Sandu, poate împreună cu colegii din PAS, să exmaineze posibilitatea lansării unui dialog și inițierea unor consultări cu fracțiunile parlamentare, chiar înainte de exercitatea mandatului”, a spus Candu.

Tot în cadrul conferinței, Candu a subliniat că președintele nou ales, Maia Sandu, ar trebui să beneficieze de protecție din partea statului și ar fi bine ca astăzi SPPS să asigure această protecție, deoarece are deja calitate oficială.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata