Andrian Candu nu exclude factorul financiar la plecările din Pro Moldova

0 35

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, nu exclude factorul financiar la plecarea din partid a foștilor colegi. Acesta a adus și un exemplu concret, care demonstrează că unul din foștii săi colegi, care are credite pe care trebuie să le restituie, a plecat din partid, convins că se va regăsi la alegeri pe lista unui partid câștigător.

„Întotdeauna există oportunism și există calcul personal versus interes de echipă sau interes de țară. Nu pot exclude interesele financiare. În situația în care, un fost coleg deputat, pe culoarele Parlamentului vorbea despre faptul că are credite pe care trebuie să le restituie și că vrea cu siguranță și cu certitudine să se regăsească pe o listă de partid câștigător la alegeri, dar nu cu un eventual risc sau cu multă muncă depusă, atunci îți pui multe semne de întrebare ce a stat la baza unora, ca motivație, să plece din Pro Moldova”, a declarat Candu în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Candu e evitat să dea nume referitor la acest caz.

Acesta a mai adăugat că este afectat de faptul cum votează la moment în Parlament foștii săi colegi, care anterior, de exemplu, promovau limba română, iar acum votează un proiect al socialiștilor care ridică limba rusă, practic, la același nivel cu limba română.

„Am fost și sunt afectat de plecarea colegilor, dar la fel sunt afectat de schimbarea asta de atitudine a unui vot, când unii sau majoritatea din ei, care au plecat, au votat anterior cedarea stadionului republican, înțelegând importanța  și relația strategică pe care o avem cu Guvernul American, sau au promovat Codul Audiovizualului cu măsurile antipropagandă, sau de exemplu se bat cu pumnul în piept de apărători ai limbii române, dar în același timp au votat o lege prin care se promovează limba rusă. Asta doare probabil mai mult, ca dezamăgire, decât trădarea de a pleca dintr-o echipă în alta. Fiecare din ei o să găsească diferite scuze de plecare, însă cum îți argumentezi schimbarea de atitudine de la un an la altul, aici nu înțeleg ce fel de scuze poți să mai aduci”, a spus Candu.

Liderul Pro Moldova s-a referit și la fostul său coleg Sergiu Sîrbu. Acesta spune că a rămas șocat de faptul că parlamentarul face la moment niște lucruri complet diferite și invers acelor proiecte de legi la care a lucrat timp de 2 ani.

Candu a remarcat faptul că unii din foștii săi colegi și-au închis și paginile de pe rețelele de socializare. Potrivit lui, au recurs la acest gest pentru că nu mai suportau criticile venite din partea societății”. Acesta nu a oferit nume, însă este de precizat faptul că de pe reațeaua Facebook au dispărut paginile depuatei de la „Pentru Moldova” Ruxanda Glavan.

Amintim că, din Pro Moldova au plecat: Serghei Sârbu, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu,  Gheorghe Brașovschi, iar împreună cu deputații fracțiunii Partidului “ȘOR” Ilan Șor, Petru Jardan, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Igor Himici, Denis Ulanov, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, au format Platforma Parlamentară “Pentru Moldova”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata