Andrian Candu: Se discută că FMI a pus cruce pe Republica Moldova

0 77

Liderul Partidului „Pro Moldova” Andrian Candu este de părere că Fondul Monetar Internațional (FMI) a renunțat să mai pună pe agendă Republica Moldova.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, astăzi, 8 septembrie, transmite Tv8.md.

„Unii spun că Fondul Monetar Internațional a renunțat să mai pună pe ordinea de zi subiectul Republica Moldova, luând în considerație cele ce se întâmplă în sectorul bancar și atacurile la Banca Națională…Asta a pus jar pe cei de la FMI, nu este o chestie confirmată, dar se discută în clasa politică și între profesioniști că FMI într-un fel a pus cruce pe Republica Moldova, pentru acest an și pentru această Guvernare”, a declarat alesul poporului.

Andrian Candu este de părere că tot ce se întâmplă la ora actuală cu sistemul bancar „și cu aceste atacuri ale justiției sau ale Procuraturii” nu se acceptă. „Investitorii pot pleca și va fi un efect dublu negativ pentru economia Republicii Moldova”, a spus deputatul.

Menționăm că, Procuratura a finalizat urmărirea penală în privința fraudei bancare ce vizează Victoriabank, iar dosarul va fi trimis în scurt timp în judecată. Procurorul general Alexandru Stoianoglo a spus în acest context că fosta președintă a Consiliului de administrație e cercetată în stare de libertate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata