Anndrei Năstase, despre Guvernul asumat de Platforma DA: Cu ACUM și PDM

0 111

Președintele partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, oferă detalii cu privire la un viitor Guvern asumat de formațiunea pe care o conduce. Politicianul a dat de înțeles că acesta ar urma să fie reprezentată inclusiv de către „colegii din fostul bloc ACUM”, dar și colegii din Partidul Democrat.

„Propunem un Guvern asumat de Platforma DA, făcut cu foștii colegi din blocul ACUM, împreună cu președintele, împreună cu colegii noștri de la PDM”, a declarat el în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Liderul Platformei DA a mai spus că, în urma acestei înțelegeri, se va merge în Parlament pentru a găsi cel puțin 51 de voturi în vederea susținerii Executivului.

„Mergem mai departe și căutăm în Parlament voturi, cu excepția Șor, Bahamas, cei implicați în furtul miliardului și laundromat. Dacă din 100 de oameni găsim, atunci facem un Guvern, reanimăm R.Moldova și o pregătim pentru anticipate. Dacă nu se găsesc voturi, mergem la anticipate. Nu mai facem aceste exerciții constituționale mimate”, a mai precizat Năstase.

Președintele PDM, Pavel Filip, a spus că în cazul în care Maia Sandu dorește să identifice o majoritate parlamentară în vederea susținerii unui Executiv, acest lucru este posibil.

„Dacă președintele țării dorește să identifice o majoritate care să susțină un guvern, acest lucru se poate întâmpla”, a spus Filip.

Amintim că anterior, reprezentanții PAS au declarat că la ora actuală în Parlament nu există 51 de voturi care să susțină un Guvern capabil să implementeze reforme necesare pentru R.Moldova.

 

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata