ANRE urmează să elaboreze proiectul unei noi metodologii de calculare a prețurilor la carburanți

0 40

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că despre inițierea procedurii de elaborare a proiectului unei noi metodologii de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

Potrivit ANRE, proiectul metodologiei respective urmează a fi elaborat în conformitate cu legea adoptată de Parlament în aprilie, care prevede un nou mecanism de formare a prețurilor la produsele petroliere principale, diferit de cel actual, având la bază normele generale stabilite.

Pe 9 aprilie curent proiectul care prevede stabilirea de noi norme generale de calculare și aplicare a prețurilor la principalele produse petroliere a fost votat în lectura a doua. Legea privind piața produselor petroliere a fost modificată la inițiativa deputatului independent Alexandru Oleinic.

Pe 28 aprilie curent o rețea de benzinării din Republica Moldova a afișat prețuri mai mari la carburanți. Astfel, șoferii trebuie să achite 20 de lei pentru un litru de benzină A95, iar 20,80 de lei pentru un litru de benzină A98.

Amintim că scumpirile în lanț ale carburanților au început la mijlocul lunii decembrie și nu au mai încetat. Prima dată, prețurile au crescut, în medie, cu 60 de bani. La mijlocul lunii ianuarie au fost anunțate prețuri și mai mari, iar ultima scumpire a carburanților a avut loc pe 12 martie. Prin urmare aceasta este a șaptea oară când petroliștii modifică prețurile la panou.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata