Anunţ pentru cetăţenii români din R. Moldova care îşi doresc să voteze prin corespondenţă, la alegerile pentru Parlamentul României

0 72

Cetăţenii români din Republica Moldova, care îşi doresc să voteze la Alegerile pentru Parlamentul României din 6 decembrie 2020, se pot înregistra pentru votul prin corespondenţă. Este sănătos, simplu şi gratis să votaţi de acasă, spune Ambasada României în R. Moldova, într-o postare informativă pe pagina de Facebook.

„Varianta tradiţională, adică votul exprimat la secţiile de votare, care, sperăm că vor putea fi, totuşi, deschise în Republica Moldova, este supusă riscurilor majore ale infectării cu SARS Cov-2, aşteptării îndelungate la coadă, sau chiar imposibilităţii organizării în condiţii de siguranţă a procesului electoral, din cauza evoluţiilor impredictibile ale pandemiei”, se spune în anunţul Ambasadei.

Ambasada României în Republica Moldova a obţinut acordul de principiu al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene pentru organizarea de secţii de votare în Republica Moldova, însă, condiţiile exacte, localităţile şi adresele vor putea fi stabilite doar într-o etapă ulterioară, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID 19, inclusiv eventualitatea introducerii stării de urgenţă.

Mai jos găsiţi toţi paşii care trebuie întreprinşi  pentru votul prin corespondenţă:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata