Apelul lui Usatîi către Kozak: Nu ne-ați ajutat să scăpăm de Plahotniuc de dragul unor noi mișmașuri dintre acesta și Dodon

0 114

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a lansat un apel public către fostul vicepremier rus, actualul șef adjunct al administrației prezidențiale și reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

„Stimate Dmitri Nicolaevici, anul trecut, ați jucat un rol imens pentru ca Moldova să scape de Plahotniuc, pentru ca el să se afle în situația în care s-a aflat. Ați discutat cu partenerii externi, ați discutat, fără excepție, cu reprezentanții tuturor partidelor politice, atunci când a fost vorba despre formarea unei coaliții de guvernare dintre blocul ACUM și Partidul Socialiștilor. Spuneți-mi, vă rog, ne-ați ajutat oare să scăpăm de Plahotniuc pentru ca Dodon să înceapă noi mișmașuri cu el?! Pentru ca Dodon să reanimeze schemele, să controleze în locul lui Plahotniuc judecătorii?! Și cel mai important, pentru ca Dodon să înceapă cu Plahotniuc jocuri de culise. Cum se face ca acest om, pe lângă faptul că a păstrat sistemul lui Plahotniuc, vrea acum să-l ajute să revină?!

Dmitri Nicolaevici, nu cred că dvs. și alți colegi de-ai dvs. vor fi de acord cu ideea că Dodon trebuie să-și restabilească relațiile de „kuliok” cu Plahotniuc. Eu pur și simplu nu cred în asta, deoarece vă cunosc și, din auzite, de la prieteni și tovarăși comuni, știu că dvs. sunteți un om foarte principial”, a declarat Renato Usatîi într-un live pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că în iunie 2019, fostul vicepremier rus Dmitri Kozak a contribuit la formarea unei coaliții de guvernare dintre blocul ACUM și PSRM. În consecință, Partidul Democrat din Republica Moldova, condus atunci de Vladimir Plahotniuc, a renunţat la putere și a trecut în opoziție. La scurt timp, Vladimir Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat, a renunțat la șefia formațiunii politice și a părăsit Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata