Aplicații matrimoniale bazate pe inteligența artificială, finanțate de Japonia pentru a stimula natalitatea

0 27

Pentru a stimula natalitatea, Japonia a decis finanțarea unor scheme matrimoniale bazate pe inteligența artificială (IA), pentru a-și ajuta cetățenii să-și găsească perechea.

Oficialii niponi vor să subvenționeze de anul viitor autoritățile locale care derulează deja sau vor demara proiecte care folosesc AI pentru a-i cupla pe cetățeni, relatează BBC.

În 2019, numărul bebelușilor născuți în Japonia a scăzut sub 865.000, fiind astfel atins un nou minim istoric.

Astfel că, națiunea caută modalități prin care să inverseze una din cele mai scăzute rate ale natalității din lume.

Guvernul nipon plănuiește să aloce anul viitor autorităților locale 2 miliarde de yeni (aproximativ 19 milioane de dolari) pentru a crește numărul de nașteri.

Multe regiuni ale Japoniei oferă deja servicii matrimoniale și o parte au introdus sisteme IA în speranța că vor realiza o analiză mai eficientă.

Câteva sisteme existente sunt limitate la criterii precum venitul și vârsta, oferind o „compatibilitate” doar în cazul în care se realizează o potrivire exactă.

Noile fonduri vor permite autorităților să acceseze sisteme mai avansate care cuantifică și factori precum hobby-urile și valorile oamenilor.

Prognozele arată că populația Japoniei va scădea de la un vârf de 128 de milioane de persoane în 2017 la mai puțin de 53 de milioane până la sfârșitul acestui secol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata