Aproape toate secțiile de votare de peste hotare sunt asigurate cu câte 5 mii de buletine

0 18

Aproape toate secțiile de votare de peste hotare au fost asigurate cu câte 5 mii de buletine de vot, număr maxim admis în contextul cadrului juridic al Republicii Moldova, a anunțat astăzi premierul interimar Aureliu Ciocoi, ministru în exercițiu al afacerilor externe și integrării europene, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Un număr mai mic de 5 mii de buletine de vot a fost distribuit doar în câteva misiuni diplomatice ale Republicii Moldova, acolo unde sunt mult mai puțini cetățeni moldoveni. E vorba de Japonia, China, Emiratele Arabe Unite, Qatar, a specificat Aureliu Ciocoi.

Aureliu Ciocoi a îndemnat cetățenii să verifice informația despre secțiile de votare din surse oficiale, cum ar fi site-urile Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, ambasadelor, Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău.

Întrebat ce crede despre decizia Curții de Apel, care a hotărât micșorarea numărului de secții de votare în regiunea transnistreană, Aureliu Ciocoi a spus că, deocamdată, nu există o decizie motivată a curții, iar CEC a anunțat vă va ataca decizia respectivă la Curtea Supremă de Justiție. Este cert că trebuie să predomine Constituția, care prevede că fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul la vot, indiferent de locul unde se află, a declarat premierul interimar.

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a menționat, în aceeași conferință de presă, că persoana care va încerca să voteze de mai multe ori în data de 11 iulie va fi identificată imediat de sistemul automatizat de stat Alegeri, care duce evidența când și unde votează cetățenii. Tentativa unei persoane de a vota de mai multe ori în aceeași zi constituie o infracțiune, a subliniat Maxim Lebedinschi.

Secțiile de votare vor fi deschise duminică de la 07.00 până la 21.00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata