Ar fi cerut 500 de lei de la un șofer. Un polițist de patrulare, cercetat penal pentru corupere pasivă

0 30

Un poliţistul de patrulare a fost denunţat la linia naţională anticorupţie de un şofer, care s-a plâns la CNA că a fost oprit în trafic şi că i s-ar fi cerut mită.

Potrivit denunţătorului, sâmbătă, 3 iunie, a fost stopat de un echipaj al INSP pentru încălcarea limitei de viteză în apropiere de intersecția străzilor Calea Orheiului și Ceucari. Pentru a nu-i întocmi actul de constatare şi a nu-i ridica permisul de conducere, poliţistul i-ar fi cerut 500 de lei. După ce i-a dat banii, bărbatul a apelat la CNA.

În urma acţiunilor, desfăşurate la faţa locului de CNA şi procurori, în automobilul de serviciu al echipajului INSP au fost depistată o sumă de aproximativ 4000 de lei, inclusiv banii oferiţi de denunţător. Pe numele agentului de circulaţie a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar în prezent acesta este cercetat în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata