Arheologii susțin că au găsit locul în care a fost condamnat la moarte Ioan Botezătorul

0 80

Arheologii susțin că au identificat locul în care Ioan Botezătorul, prorocul care a prezis venirea lui Isus, a fost condamnat la moarte în jurul anului 29 d.Hr, relatează LiveScience.

Biblia și scriitorul antic Flavius ​​Josephus (37-100 d.Hr.) descriu modul în care regele Irod Antipa, fiul regelui Irod, l-a executat pe Ioan Botezătorul.

Iosif a precizat că execuția a avut loc la Machaerus, un fort lângă Marea Moartă în Iordania modernă. Irod Antipa se temea de influența crescândă a lui Ioan Botezătorul în rândul populației și l-a executat.

Biblia, pe de altă parte, spune o poveste mult mai elaborată, susținând că Irod Antipa l-a executat pe Ioan Botezătorul în schimbul unui dans.

Povestea biblică susține că Irod Antipa a fost stabilit să se căsătorească cu o femeie pe nume Irodiada, ambii fiind divorțați deja, lucru la care s-a opus Ioan Botezătorul.

La petrecerea de ziua de naștere a lui Irod Antipa, fiica Irodiadei, pe nume Saloma, a susținut un dans care l-a încântat atât de mult pe Irod Antipa,

încât regele i-a promis orice dorea ca recompensă. Saloma, influențată de Irodiada, a cerut capul lui Ioan Botezătorul.

Irod Antipa a fost reticent în a accepta cererea, conform Bibliei, dar în cele din urmă a decis să o îndeplinească

și a adus capul lui Ioan Botezătorul la Saloma pe un platou.

După moartea regelui Irod, împărăția sa a fost împărțită între fiii săi, iar Irod Antipa a controlat un regat care cuprindea Galileea și o parte din Iordania.

Arheologii au descoperit locația în 1980, dar nu au recunoscut-o până acum ca făcând parte din tronul lui Irod Antipa.

Prezența tronului lângă curte solidifică concluziile despre ringul de dans.

Echipa arheologică a reconstruit curtea și a publicat mai multe imagini într-o carte care înfățișează locația din timpul execuției lui Ioan Botezătorul.

Descoperirea a fost făcută de către Győző Vörös. Majoritatea arheologilor sunt de acord cu această concluzie trasă de către Győző Vörös,

având în vedere dovezile istorice.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata