Astăzi este ultima zi în care pretendenţii la fotoliul de preşedinte al ţării pot înregistra grupurile de iniţiativă

0 51

Astăzi este ultima zi în care pretendenţii la fotoliul de preşedinte al ţării pot înregistra grupurile de iniţiativă care vor colecta semnături în susţinerea lor. Doritorii se pot prezenta la sediul Comisiei Electorale Centrale până la ora 17:00.

CEC-ul are trei zile la dispoziţie pentru a examina cererile acestora. Pentru a fi înregistraţi în cursa electorală, pretendenţii la funcţia de şef al statului trebuie să colecteze cel puţin 15 mii de semnături.

Până acum au fost înregistrate zece grupuri de iniţiativă. Este vorba despre cel al candidatului Partidului “ȘOR”, Violeta Ivanov, al lui Tudor Deliu de la PLDM, al lui Renato Usatîi de la formațiunea “Partidul Nostru”, al lui Andrei Năstase de la Platforma “DA”, al Maiei Sandu – candidatul PAS, al lui Andrian Candu, desemnat de PRO MOLDOVA, Octavian Ţîcu de la Partidul Unității Naționale, dar şi grupul de inițiativă în susținerea lui Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA. Şi fostul ministrul al Afacerilor Interne, Ion Costaș, dar şi Constantin Oboroc, fostul consilier al lui Mircea Snegur şi-au înregistrat grupurile de iniţiativă.

Cu actele la CEC au mai ajuns Serghei Toma, dar şi actualul şef al statului, Igor Dodon. Ambii candidează independent şi au depus cererile pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă care vor colecta semnăturile

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata