Astăzi la Chișinău se sărbătorește Hramul orașului

0 38

Astăzi la Chișinău se sărbătorește Hramul orașului. Primăria i-a îndemnat pe locuitorii capitalei să evite aglomerările și să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Participanții la evenimentele organizate de municipalitate vor fi asigurați cu măști de protecție și dezinfectanți, locurile unde vor avea loc activitățile fiind prevăzute pentru nu mai mult de 50 de persoane, potrivit unui comunicat al primăriei.

În acest context, vor fi organizate evenimente cultural-artistice în diferite locații, la aproximativ aceleași ore, și vor fi transmise live, în parcuri, zone verzi, precum și la postul public de televiziune Moldova 1, și pe portalul privesc.eu.

Programul a început cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și cu Sfânta Liturghie de Hram (08:00-10:00). Inaugurarea oficială a Sărbătorii Hramului orașului Chișinău, cu genericul „Rugă pentru sănătate” va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” (10:00-11:00).

Pe parcursul întregii zile, în sectoarele capitalei vor avea loc recitaluri de muzică de diverse genuri, târguri ale meșterilor populari și de produse ecologice, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții fotografice, recitaluri de poezie, expoziții de carte și de măști, cinema în aer liber, demonstrații teatralizate de măiestrie hipică și spectacole muzical-literare.

Evenimentele dedicate Hramului Chișinăului vor fi desfășurate în scuarul Monumentului Doinei și Ion Aldea-Teodorovici, la Rotonda din Parcul „Valea Morilor” și la Scările de Granit, în Parcul Ștefan cel Mare, în preajma Porților Sfinte, pe strada pietonală Eugen Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, în Parcul „Alunelul”, în scuarul de pe strada Bucuriei sau în Parcul „La Izvor” etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata