AstraZeneca ar fi oferit date incomplete și neactualizate cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID

0 73

Producătorul de vaccinuri anti-COVID AstraZeneca ar fi oferit o imagine incompletă asupra eficacității serului, furnizând date incomplete, relatează Reuters.

Data Safety Monitoring Board, un comitet independent care a monitorizat studiul clinic, și-a exprimat îngrijorările cu privire la informații incomplete

oferite de AstraZeneca.

„Ceea ce ar fi putut construi o imagine completă despre eficacitatea vaccinului”, a transmis Institutul Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite,

condus de Anthony Fauci.

Mențiunea este publicată la numai o zi după ce datele unui studiu clinic arată că vaccinul ar avea rezultate foarte bune, peste așteptări.

Vaccinul dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford ar fi avut o eficacitate de 79% în studiile derulate în Chile și Peru, conform datelor furnizate.

S-a arătat o eficiență de 100% chiar și pentru formele critice și severe ale bolii.

„Solicităm companiei să lucreze cu Data Safety Monitoring Board pentru a evalua aficacitatea vaccinului și pentru a oferi date complete și actualizate.

Acestea ar trebui să fie publicate cât mai curând posibil”, a transmis Institutul Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite.

AstraZeneca a fost contactată de Reuters pentru un comentariu, dar producătorul de vaccinuri anti-COVID nu a oferit un răspuns pentru moment.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata