AstraZeneca e obligată de instanță să livreze până în septembrie 50 de milioane de doze de vaccin către UE

0 22

Tribunalul de Primă Instanță din Bruxelles a obligat, astăzi, compania farmaceutică AstraZeneca să livreze Uniunii Europene 50 de milioane de doze de vaccin anti-Covid până în luna septembrie, anunță site-ul oficial al Comisiei Europene.

Astfel, Curtea a decis ca AstraZeneca să livreze de urgență dozele de vaccin, conform contractului încheiat cu blocul comunitar european, după cum urmează:

  1. 15 milioane de doze până la data de 26 iulie
  2. 20 de milioane de doze până la data de 23 august
  3. 15 milioane de doze până la data de 27 septembrie

Dozele trebuie livrate până în ora 9 dimineața al zilelor menționate.

În cazul în care compania nu respectă aceste termene, AstraZeneca va trebui să plătească o penalitate în valoare de 10 euro pentru fiecare doză care nu va fi livrată la timp. Șefa Comisiei Europene spune că această decizie vine în sprijinul poziției organismului pe care îl conduce și subliniază faptul că AstraZeneca nu a onorat contractul.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene: „Această decizie confirmă poziția Comisiei: AstraZeneca nu a respectat angajamentele asumate în contract. Este bine să vedem că un judecător independent confirmă acest lucru. Acest lucru arată că campania noastră de vaccinare nu numai că vine în sprijinul cetățenilor în fiecare zi. De asemenea, demonstrează că a fost fondată pe o bază legală solidă.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata