AstraZeneca și Rusia anunță că vor combina vaccinurile anti-Covid

0 25

Dezvoltatorii Sputnik V au sugerat pe Twitter luna trecută ca AstraZeneca să încerce combinația.

„Sputnik V este fericit să împărtășească unul dintre cei doi vectori adenovirali umani cu AstraZeneca pentru a crește eficacitatea (vaccinului) AstraZeneca.

Utilizarea a doi vectori diferiți pentru două vaccinuri va avea ca rezultat o eficacitate mai mare decât utilizarea aceluiași vector pentru două vaccinuri”, declarau rușii pe 23 noiembrie.

AstraZeneca a anunțat vineri că are în vedere modul în care ar putea evalua combinațiile de vaccinuri diferite și va începe în curând să exploreze

cu Institutul Gamaleya din Rusia, care a dezvoltat Sputnik V, dacă două vaccinuri obișnuite bazate pe virusul răcelii ar putea fi combinate cu succes.

Datele publicate într-un jurnal în această săptămână au arătat că vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford,

are o eficacitate medie de 70,4%, pe baza unei analize combinate a datelor intermediare din studiile din stadiul târziu.

Rusia a afirmat că vaccinul Sputnik V este 92% eficient în protejarea oamenilor de Covid-19.

Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran al Rusiei care a finanțat Sputnik V, a declarat: „Acest lucru arată puterea tehnologiei Sputnik V și disponibilitatea și dorința noastră de a ne asocia cu alte vaccinuri pentru a lupta împotriva Covid împreună”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata