Atenție la buzunare! Un bărbat și o femeie din Capitală, reținuți pentru pungășie

0 53

Un bărbat și o femeie cu vârstele de 36 și 49 de ani, locuitori a Capitalei au fost reținuți de către oamenii legii, fiind suspectați pentru comiterea infracțiunilor de pungășie.

În primul caz suspectul în vârstă de 36 de ani, în timp ce se afla pe strada Armenească, a sustras din buzunarul unui bărbat în vârstă de 31 de ani telefonul mobil. Prejudiciul părții vătămate fiind estimat la 4000 de lei.

Al doilea caz a avut loc pe teritoriul unei piețe amplasată pe strada Independenței din sectorul Botanica. O femeie în vârstă de 49 de ani, pe ascuns a sustras din geanta unui bărbat în vârstă de 72 de ani, portmoneul în care se aflau mijloace bănești în sumă totală de 3200 lei.

„În cadrul acțiunilor procesual penale suspecții și-au recunoscut vina. Ambii nu sunt la prima abatere anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice. Aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani”, potrivit Poliției.

Poliţia Capitalei vine cu câteva recomandări cetăţenilor:

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport;

-Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dvs;

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare;

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate;

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata