Au fost lansate primele cursuri la Academia TV, Teatru și Film

0 70

”Academia de Televiziune, Teatru și Film”, fondată de jurnaliștii și oamenii de televiziune, Liviu Moraru și Mihai Burciu, a organizat sâmbătă, 4 septembrie, primele sesiuni ale stagiunii de toamnă, consemnând astfel startul instituției în domeniul educației extrașcolare.

Primele module au fost cele de Jurnalism și Actorie pentru clasele din categoriile de vârstă 10-13 ani și 14-17 ani.

Cursul de jurnalism este predat de recunoscuta moderatoare de emisiuni de dezbateri politice și sociale Margarita Răducan, în timp ce studiile din domeniul artelor teatrale sunt în sarcina actorului Eugeniu Matcovschi.

Prezenți la deschiderea anului de studii, președintele Global Media Creative Hub, companie care gestionează brandul ”Academia de Televiziune, Teatru și Film”, Liviu Moraru, împreună cu directorul holdingului, Mihai Burciu, au dorit succes participanților, corpului de formatori și le-au mulțumit părinților pentru încredere.

Cele două clase care au pornit la drum sâmbătă fac parte din ”Abonamentul 3 luni”, în care au de studiat șapte discipline complementare cu cele trei domenii strategice ale ”Academiei”: Jurnalism, Prezentator TV, Realizare emisiuni, Scriere știri, Dicție jurnalistică, Actorie și Blog-Vlog.

Scopul ”Academiei TV, Teatru și Film” este crearea abilităţilor practice de expunere, consiliere psihologică de neuro-programare a motivării și dezvoltării creativităţii individuale şi stimulare a nivelului participativ public a participanţilor în viaţa socială şi sectorul de activitate ocupat.

Dezvoltarea creativităţii copiilor și tinerilor reprezintă o preocupare permanentă pentru cadrele didactice înzestrate cu un acut simţ al imperativului social. Creativitatea reliefează un mod de a fi, o modalitate de gândire. Este mai întâi de toate o aptitudine individuală obişnuită, de care dispunem în general în egală măsură, prezentă în fiecare dintre noi şi diferită prin coeficientul intelectual. Este suficient să o cultivăm cu ajutorul unor tehnici adecvate pentru ca ea să devină o stare de spirit.

Scopul lansării acestei noi concepţii de reformulare a procesului de comunicare şi relaţionare socială este de a-l ajuta pe participant să privească lumea cu alţi ochi, incitându-l să recurgă la idei concrete şi inedite, îndrumându-l spre o multitudine de situaţii întrucât instrumentele practice propuse sunt aplicabile atât în cadrul reflecţiei personale, cât şi în cel al activităţii de grup. Acest lucru ne va permite să dezvoltăm mediul comod de formare a unor noi comportamente social educativ-formative prin stimularea creativităţii la nivel personal şi de relaţionare social în orice domeniu.

Participanţii vor primi direct de la specialiştii certificaţi cursuri teoretice şi laboratoare practice. Ca scop principal se propune combinarea viziunilor ştiinţifice cu cele aplicativ-practice pentru dezvoltarea creativităţii individuale, ca dimensiune şi condiţie psihologică a personalităţii umane.

Proiectul va urmări de asemenea crearea de noi locuri de muncă şi obţinerea de profit, prin satisfacerea acestei necesități la un nivel diferit prin tehnicile de lucru, şi deci mai înalt decât alţi prestatori de servicii, comune profilului nostru de activitate. Echipa şi personalul Academiei de Televiziune, Teatru şi Film este unul cu multă experiență.

Personalul ”Academiei” este unul bine pregătit, oameni cunoscuți din presa autohtonă, cu multă experiență în televiziune și radio, specialiști desăvârșiți în teatru și film, cât și din domenii conexe, cu expertiză și calificare inclusiv în pedagogie. Pe parcurs echipa va crește în componență cu alți colegi cu o valoare importantă.

Pentru orele de curs ”Academia” dispune de două săli-studiou spaţioase, amenajate cu scaune, mese, dotată cu proiector şi ecran de protecţie, flipchart, suporturi pentru diferite necesități de activitate, cât și de un salon-caffe în centrul capitalei.

Laboratoarele practice se vor realiza în studioul ”Academiei” dar și pe platouri de filmare amenajate special în aer liber, cât și la studiourile de televiziune și radio partenere.

Abonamentele pentru cursurile ”Academiei” pot fi consultate și solicitate la datele de contact ale instituției:

  • academiatv.md
  • Strada Doina, Nr. 152/1
  • 069774445
  • contact@academiatv.md
  • facebook, instagram, twitter, tik tok, youtube: @academiatv.md

Fiecare cerere de înmatriculare va fi însoțită de un contract de prestare servicii specific acestei activități cu toate condiționalitățile și garanțiile, astfel încât clientul să rămână înalt satisfăcut de respectul primit pe durata cursurilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata