AUDIO | Secretarul de stat al MAI, Mariana Grama, dezinformează și face politică la o întâlnire cu polițiștii

0 487

Fostul polițist care s-a plâns că oamenii legii sunt presați și amenințați să-și dea votul pentru Igor Dodon la alegerile de duminică 15 noiembrie a prezentat o înregistrare audio care pare să-i dovedească spusele. Igor Gheorghișenco apare într-un nou video pe Facebook în care o acuză pe secretarului de stat la MAI, Mariana Grama de faptul că și-a permis să facă politică la așa zise întâlniri operative cu polițiștii și să răspândească falsuri despre Maia Sandu.

“Nimeni din organele de drept nu s-a autosesizat pe faptul că secretarului de stat la MAI, Mariana Grama a făcut politică la mai multe adunări cu polițiștii”, spune Igor Gheorghișenco și a pornit o înregistrare audio în care s-ar auzi vocea Marianei Grama, care le vorbește polițiștilor despre Maia Sandu precum că vrea să aducă sirieni în țară.

“Uitați-vă la următorul acord pe care l-a semnat doamna, ce ține cu migranții – 55 de sirieni, peste noi. Anul trecut, domnul Voicu (n.r. ministrul de Interne, Pavel Voicu) s-o dus la Forumul Internațional la care au participat toate statele ONU cu privire la refugiați (n.r. Forumul Internațional al Refugiaților la nivel ministerial). “Voi ați semnat acordul, asumați-vă angajamentele în Republica Moldova. Primiți acei 55 de sirieni la prima etapă….” Multe state europene nu au refugiați, da noi asigurăm cazarea, mâncarea, sistemul social, asistență juridică, asistență medicală – gratuit, ca voi să știți. Gratuit! În loc să-i susținem pe bătrânii și copiii noștri, noi dăm la alții. Da noi vedem ce fac migranții acum peste hotare…și în Italia și în Austria și în Marea Britanie, peste tot și în Franța, noi vedem”, spune femeia din înregistrarea audio, care operează cu două termene diferite – imigranți și refugiați. În cazul primilor, trebuie să menționăm că Republica Moldova nu este stat membru UE care are o agendă de gestionare a problemei imigranților, valabilă doar pentru țările din spațiul comunitar și care presupune cote obligatorii pentru această categorie de cetățeni. În ce privește refugiații, aceștia nu-și planifică plecarea, ci sunt persoane care fug de persecuții și război. În plus, în audio se mai pomenește  Forumul Internațional al Refugiaților la nivel ministerial, care a avut loc anul trecut la Geneva și la care, într-adevăr, s-a discutat problema refugiaților și nu a imigranților.

În aceeași înregistrare audio, cea despre care Gheorghișenco spune că este secretarul de stat la MAI le vorbește polițiștilor despre căsătoriile între persoane de același sex în Germania, procedeu care ar putea fi legalizat și la noi.

“Am niște prieteni, trăiesc în Germania, ei lucrează acolo. Întrebați-i, voi aveți rude tot, de ce în țară au declarat ca femeile să se căsătorească cu persoane de același gen?”, întreabă Mariana Grama.

Asta cu toate că Maia Sandu nu a afirmat niciodată că va legaliza căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, iar preşedintele nu are, conform Constituţiei Republicii Moldova, astfel de competenţe.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata