AUR contestă la Curtea de Apel decizia CEC de a majora cu 7 numărul secțiior de votare din diaspora

0 17

Alianța pentru Unirea Românilor susține că va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a majora doar cu 7, adică până la 146, numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise peste hotarele Republicii Moldova, la scrutinul din 11 iulie. Potrivit liderului AUR, Vlad Bilețchi, prin această hotărâre, CEC a demonstrat că este subordonată politic.

„Prin acest gest, CEC continuă batjocura față de cetățenii din diaspora, dorind să ne ungă ochii cu această „soluție de compromis” și să ne reducă la tăcere. Nu, domnilor! Noi nu acceptăm jumătăți de măsură, pentru că cei din diaspora, care au plecat în căutarea unei vieți mai bune, nu pot fi prostiți cu „7 secții în plus”” , susține Vlad Bilețchi.

„Astăzi, CEC a demonstrat încă odată că este o instituție subordonată politic. Sub presiunea societății, au majorat numărul de secții, deci posibilități și resurse există!AUR a contestat la Curtea de Apel decizia CEC și nu ne vom opri până nu vom obține dreptate pentru diaspora!”, mai menționează liderul AUR.

Amintim că și Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că va contesta la Curtea de Apel hotărârea de astăzi a CEC și va insista ca în străinătate să fie deschise mai multe secții de votare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata