Aureliu Ciocoi, despre emisiunea lui Igor Dodon filmată la ambasada de la Moscova

0 366

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a venit cu detalii despre emisiunea filmată de liderul PSRM, Igor Dodon, în incinta Ambasadei R.Moldova de la Moscova. Potrivit lui Ciocoi, nici ambasadorul Vladimir Golovatiuc nu a știut despre filmarea emisiunii în ambasadă. Dodon ar fi sunat, a spus că vine la ambasadă, însă nu a specificat că vrea să transmită live-ul de acolo, scrie deschide.md.

„Din câte a relatat ambasadorul Golovatiuc Ministerului de Externe, acțiunea care a fost în sediul Ambasadei R.Moldova a fost una neașteptată și pentru dumnealui, pentru că el în perioada respectivă era cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor de Externe și Intergrării Europene în pline consultări cu partenerii de la Ministerul Rus de Externe. Dumnealui a sunat preventiv, a spus că intenționează să vină la Ambasada Republicii Moldova, dar nu specificat clar că intenționează să facă și live-ul ăla”, a declarat Ciocoi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Totouși, Ciocoi susține că emisiunea a fost transmisă nu din ambasadă, dar din casa de oaspeți, care „nu este totuna cu sediul ambasadei”.

În același timp, premierul interimat a spus că a semnat o circulară pentru toate misiunile diplomatice în care a atras atenția că nu se acceptă asemenea solicitări de la politicieni, care nu sunt în funcții oficiale în structurile statului, dar se acceptă solicitări de genul dar doar de la membrii Parlamentului care au vizite oficiale în țara respecticvă și doar în baza unui demers scris pe numele ambasadorului.

În cadrul aceleiași emisiuni, Aureliu Ciocoi a comentat propunerea lui Igor Dodon ca Guvernul să împrumute de la Banca Națională a Moldovei (BNM) până la 20 de miliarde de lei pentru a gestiona mai eficient criza pandemică și social-economică. Potrivit premierului interimar, în așa caz statul s-ar putea trezi cu critici din partea partenerilor financiari externi.

„Nu știu cât de fericită ar fi o astfel de soluție, să ne împrumutăm de la BNM în situația în care putem provoca o explozie de inflație. O să trezim un val de critici atât din partea instituțiilor financiare internaționale, în special de la Banca Mondială, care este principalul donator în această situație cu guvern inerimar. E un lucru absolut inacceptabil pentru organele de control financiar internațional”, a spus premierul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata