Aureliu Ciocoi: Trebuie să ne autoizolăm în casele noastre. Știm că nu sunteți de acord cu asta, dar e necesar

0 103

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că se atestă o diminuare a cazurilor noi de infectare cu COVID-19, însă numărul deceselor rămâne a fi mare, dar și cel al cazurilor grave. 

„Colegii de la Ministerul Sănătății mi-au confirmat că nu este exclus să fie doar o relaxare, dar urmează să analizăm dinamica din următoarele două săptămâni. Dacă vom atesta o diminuare constantă atunci vom putea spune că se reduc cazurile de COVID-19”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

În același timp, Ciocoi a spus că doar patru persoane au fost documentate pentru că s-au aflat în afara locuințelor după ora 23:00. Este vorba despre pasageri ai taxiurilor. La fel, Ciocoi a reiterat că autoizolarea este singura cale de a diminua cazurile de COVID-19.

„Este o acțiune să ne determine să nu abuzăm de întruniri în familii, cu prietenii, ci să ne autoizolăm în casele noastre, lucru care va duce la diminuarea cazurilor de infectare cu COVID-19. Știm că nu sunteți de acord cu asta, dar e necesar”, a spus Ciocoi.

Premierul interimar a mai spus că, în cadrul Centrului Unic de Control va fi constituit un grup intersectorial din persoane care au tangență cu combaterea pandemiei- reprezentanții IGSU, Ministerului Sănătății, MAI, ANSP, Ministerului Finanțelor, Ministerului Justiției, Ministerul economiei, CNAS, CNAM, consilierii prim-ministrului în domeniul economic, infrastructură și transport, medicină și alții. Totodată, s-a convenit că membrii Centrului unic de comandă se vor întruni de două ori pe săptămână.

Amintim că, starea de urgență  în Republica Moldova a fost instituită de Parlament. Aceasta este în vigoare din 1 aprilie până pe 30 mai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata