Austria ia măsuri de protecție suplimentare în jurul bisericilor, după atacurile teroriste din 2 noiembrie

0 14

Austria intensifică măsurile de securitate în jurul bisericilor și al lăcașelor de cult în urma atacurilor sângeroase petrecute la Viena. Autoritățile se tem că alți adepți islamiști ar putea prelua modelul, iar tragedia s-ar putea repeta, scrie Reuters.

„Actualele concluzii ale investigației ne indică faptul că atacatorul ar fi putut să își caute victimele în biserici. Astfel, în jurul bisericilor și al anexelor acestora vor fi luate măsuri de protecție suplimentare începând de azi”, a declarat Ministrul de Interne austriac, Karl Nehammer.

La începutul lunii, pe 2 noiembrie, un bărbat înarmat în vârstă de 20 de ani a ucis patru oameni. Atacatorul, născut în Viena, a fost împușcat de polițiștii care îl urmăreau. Sunt cercetate 21 de persoane cu posibile legături, iar alte 10 au fost reținute sub suspiciunea că ar avea conexiuni directe cu atacul.

Rămân necunoscute detaliile despre ce s-a întâmplat înaintea atacului și despre cum atacatorul a ajuns la scena măcelului din centrul Vienei. Autoritățile din Austria au recunoscut faptul că o serie de greșeli au fost făcute în legătură cu informațiile despre atacator – acesta a avut o încercare eșuată de a cumpăra muniție din Slovacia și s-a întâlnit în Viena cu un cunoscut islamist.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata