Autorul alertei cu bombă, a solicitat să-i fie pus la dispoziție un avion pe strada Maria Drăgan

0 199

Centrul comercial „MallDova” ar fi minat. O informație în acest sens a fost recepționată de Poliția R. Moldova. La fața locului s-au deplasat serviciile abilitate pentru examinarea obiectului și asigurarea securității cetățenilor. Sursele Deschide.MD susțin că autorul alertei cu bombă, printr-un email a solicitat să-i fie pus la dispoziție un avion pe strada Maria Drăgan, dar și să-i fie transferați 2500 de euro pe un card bancar.

Amintim că în luna Decembrie a anului trecut, o altă alertă cu bombă a fost înregistrată la centrul comercial MallDova. Atunci Autorii mesajului ar fi indicat un cont bancar pe care să fie transferați 10 mii de lei, în caz contrar au la dispoziție trei ore ca să evacueze toți oamenii din clădire, însă alarma s-a dovedit a fi una falsă.

Ulterior, câteva zile mai târziu, mai exact în data de 29 Decembrie, o altă persoană prin email care anunțau că toate centrele comerciale ar fi mimate, dar și solicitau 5 milioane de hrivne pe un cont bancar și negocieri pe rețeau de socializare „Vkontakte” pentru a nu a exploda pretinsele „obiecte explozive”. Și atunci alerta cu bombă s-a dovedit a fi una falsă.

De atunci până în prezent, oamenii legii nu au depistat niciun suspect.

Totodată, este de menționat că pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Deschide.MD

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata