Avertisment oficial: „Situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”

0 169

R. Moldova ar fi la un pas să nu-și mai poată onora plățile sociale, întrucât situația financiară ar fi una „gravă”, iar activitatea Guvernului Chicu s-ar reduce în prezent la acțiuni cu tentă electorală, menite să-i asigure lui Igor Dodon încă un mandat de șef al statului.

Avertismentul a fost lansat de vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPDA Alexandru Slusari.

„Cetățenii trebuie să cunoască faptul că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Acest ucru este confirmat de sursele mele din Ministerul Finanțelor. Deja sunt unele rețineri la achitarea indemnizațiilor sociale. Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”, susține Slusari.

Deputatul este de părere că R. Moldova ar plăti astfel „prețul guvernării Dodon și existența unui executiv totalmente docil acestui președinte-kuliok”.

„Programul cu FMI așa și nu a fost semnat, în pofida declarațiilor lui Chicu (premierul Ion Chicu – n.r.). Fără acest program, R. Moldova nu poate obține a doua tranșă a asistenței macrofinanciare din UE. Faimosul credit rusesc așa și nu apare la orizont. Așadar, din deficitul bugetar de 16 miliarde de lei, opt miliarde introduse în bugetul 2020, la momentul actual nu au acoperire. Iată de ce guvernul s-a apucat brusc de privatizare masivă, care în asemenea condiții este foarte periculoasă”, avertizează deputatul.

Potrivit lui Slusari, în prezent Guvernul Chicu ar sta „pe cemodane” (cu valizele făcute – n.r.), iar activitatea acestuia ar fi, pe moment, canalizată exclusiv pe acțiuni electorale, menite să asigure realegerea lui Igor Dodon în funcția de șef al statului.

„Următorului executiv îi va fi lăsată o moștenire foarte grea. Dar noi suntem gata să preluăm guvernarea, chiar și în această situație mai mult decât dificilă”, a conchis deputatul din opoziție.

 

 

sursa: ziarulnational.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata