Avertismentul cancelarului Angela Merkel, după explozia de cazuri de Covid-19: “Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele”

0 183

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că următoarele luni vor fi foarte dure, pe fondul creşterii zilnice a numărului de noi cazuri de coronavirus în Germania – 8.685 în ultimele 24 de ore.

“Ne aşteaptă luni foarte, foarte grele. Lucrurile nu mai pot continua aşa”, a atras atenţia Merkel, duminică seara, într-o conferinţă cu şefii grupului parlamentar conservator din landuri, scrie cotidianul Bild, citat de Agerpres.

Cancelarul german este de părere că trebuie să se renunţe cel puţin până în februarie la evenimente de mari dimensiuni, chiar şi în spaţii exterioare. Totodată, Merkel a pus pe seama călătoriilor din timpul vacanţei creşterea numărului de contagieri.

Bild a relatat că, deşi Merkel nu s-a referit nicio clipă în mod expres la un al doilea “lockdown”, ea şi-a exprimat foarte ferm convingerea că virusul nu poate fi controlat “cu metode simple”.

Potrivit datelor prezentate luni de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut cu 8.685 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 437.866. Douăzeci şi patru de oameni au decedat de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cifra totală de la începerea pandemiei fiind de 10.056.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata