Avocații lui Ilan Șor solicită strămutarea dosarului la o altă instanță de apel

0 83

Avocații lui Ilan Șor solicită ca dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, să fie strămutat de la Curtea de Apel Cahul la o altă instanță de apel. Un demers în acest sens a fost depus la Curtea Supremă de Justiție.

Anterior apărarea lui Ilan Șor a mai solicitat CSJ strămutarea cauzei, însă acest demers a fost respins. Contactat de IPN, avocatul Aureliu Colenco a declarat că s-a decis formularea unui demers nou de strămutare, întrucât, în opinia apărării, există abateri de la legislație noi, admise de instanța de apel de la Cahul.

Chiar și așa, apărătorul spune că de când a preluat acest dosar, examinarea acestuia s-a activizat, însă cauza este una complexă. De exemplu, ieri, 7 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, pe parcursul întregii zile a avut loc o ședință. În cadrul acesteia a fost audiat un martor al acuzării, însă avocatul a refuzat să spună despre cine este vorba. De asemenea, au fost formulate mai multe demersuri, atât din partea acuzatorului, cât și din partea apărării. Avocatul, la fel, nu a oferit detalii, deoarece acestea încă nu au fost examinate. „La moment nu vă putem divulga prea multe detalii, pentru că sunt chestiuni de procedură penală”, a notat Aureliu Colenco.

Următoarea ședință de judecată la Curtea de Apel Cahul a fost planificată pentru data de 14 septembrie, ora 10.30.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

În iunie 2019, imediat ce PDM a cedat guvernarea, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsire ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară.

Zilele trecute, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-o conferință de presă, că procuratura a solicitat Israelului extrădarea lui Ian Șor, însă, potrivit legislației israelene, statul nu extrădează proprii cetățeni.

sursa: ipn.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata