Avocatul Igor Popa susține că adună actele pentru ca Plahotniuc și Filat să fie introduși în „lista Magnițki”

0 214

Avocatul Igor Popa susține că, la moment, adună actele necesare pentru ca fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și ex-premierul Vlad Filat să fie introduși în „lista Magnițki”. Despre aceasta a menționat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV 8.

„Probabil multă lume nu cunoaște, dar avocatul Serghei Magnițki a fost colegul meu și am făcut parte din aceeași asociație. Încercăm să acumulăm actele necesare pentru ca Plahotniuc, dar și Filat să fie introduși în lista Magnițki. Este un proces destul de greu”, a adăugat Igor Popa.

De asemenea, în cadrul emisiunii avocatul a menționat că deja deține mai multe probe pentru acest proces. „Avem foarte multe probe care demonstrează că Plahotniuc a încălcat drepturile omului în Republica Moldova, inclusiv drepturile lui Filat. Și Filat a săvârșit infracțiuni de corupție și fraudă bancară în Republica Moldova”, a precizat Igor Popa.

Precizăm că „Legea Magnițki” a apărut în anul 2009, când s-a reacționat la uciderea avocatului rus Serghei Magnițki, ca urmare a faptului că acesta a relatat publicului detalii importante privitor la spălări de bani de proporții în Federația Rusă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata