Avocatul lui Plahotniuc a declarat, că noile învinuri nu sunt fondate

0 33

Noile învinuiri care-i sunt aduse lui Vlad Plahotniuc se referă la perioada anilor 2014 – 2015. Potrivit anchetei, Vlad Plahotniuc a primit în conturi, prin intermediul firmelor fondate de Ilan Şor, 21 de milioane de dolari, care proveneau din credite bancare obţinute prin fraudă de la „Banca de Economii”, transmite tvrmoldova.md. Procurorii amintesc că în acea perioadă Ilan Şor era şeful consiliului de administraţie al băncii de economii.

MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt al Procuraturii Generale: „Prin urmare, în cadrul urmăririi penale, procurorii au constatat că, Vladimir Plahotniuc, din mijloace financiare obţinute conform schemei infracţionale indicate supra, a achiziţionat un avion, pe care l-a utilizat în interese personale şi în interesele organizaţiei criminale, pe care ulterior l-a înstrăinat unor persoane terţe”.

Contactat de TVR Moldova, avocatul lui Plahotniuc, Lucian Rogac ne-a declarat că noile învinuri aduse clientului său, nu sunt fondate.

LUCIAN ROGAC, avocat: „Episodul nou care ne-a fost prezentat astăzi îl considerăm neîntemeiat şi nefondat. Clientul meu nu are nicio atribuţie cu circumstanţele noi invocate. – Comunicaţi cu dumnealui, el cunoaşte despre noile acuzaţii? –Da. –În ce ţară se află? –Nu pot să vă comunic locaţia acestuia, că nu o cunosc”.

Fostul lider democrat, Vlad Plahoniuc a fugit din Republica Moldova în luna iunie 2019, când Partidul pe care l-a condus a pierdut puterea. Până pe 28 august 2020 s-a aflat în SUA, unde a fost declarat persoană indizerabilă, pentru acţiuni de corupţie care au subminat justiţia şi au compromis procesele democratice din Republica Moldova. Ulterior, Plahotniuc a fugit în Turcia, unde s-ar fi ascunde şi în prezent. El este dat în urmărire internaţională. Plahotniuc e acuzat de crearea şi conducerea unei organizaţii criminale, escrocherie şi spălare de bani, toate săvârşite în proporţii deosebit de mari.
tvrmoldova.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata