Bălțenii vor simți atmosfera sărbătorilor de iarnă, în ciuda pandemiei. Primarul a găsit o soluție de compromis

0 470

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în plină desfășurare la Bălți. Chiar dacă evenimentul din acest an nu va semăna cu cele din anii precedenți, din cauza pandemiei, orașul va străluci la fel de frumos.

Primarul Capitalei de Nord, Renato Usatîi, a arătat, într-o intervenție live pe Facebook, bradul instalat în centrul Pieței Vasile Alecsandri, cristalul imens despre care a vorbit anterior și căsuțele pentru expoziția-iarmaroc. Toate vor fi amenajate astfel încât să nu se strângă prea mulți oameni.

“Înțeleg că e pandemie, dar în Germania, acolo unde este lockdown, au fost amenajate astfel de iarmaroace. Căsuțele au fost montate așa încât să se păstreze distanța de doi metri. La fel vom face și noi, pentru ca oamenii, care se plimbă prin piață, să poată cumpăra un ceai, un glintwein”, a spus primarul.

Anul acesta, având în vedere starea de urgență în sănătate publică, instituită de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19, sunt interzise întrunirile cu un număr mare de oameni, de aceea, patinoarul, caruselul și tradiționalul concert de Anul Nou nu vor fi organizate la Bălți. Primarul a găsit totuși o soluție de compromis. Pentru a asigura atmosfera de sărbătoare, în centrul orașului va fi instalat un ecran led imens, conectat la boxe, pe care vor fi transmise concerte de la diferite evenimente din anii precedenți.

Pentru a respecta dispoziția CNESP, expoziția-iarmaroc din Bălți va activa zilnic până la ora 22:00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata