BeCS invită PAS la dezbateri publice. PAS analizează oferta

0 47

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a lansat partidului PAS invitația la dezbateri publice. Acestea ar urma să aibă loc miercuri, 7 iulie, începând cu ora 19.00, la Palatul Republicii. Anunțul a fost făcut de secretarul executiv al PSRM, candidat la funcția de deputat din partea Blocului, Vlad Batrîncea, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Socialiștilor, dezbaterile ar urma să se axeze pe șase subiecte de bază: politici sociale, sănătate, economie, justiție, dosarul transnistrean și politică externă. Vlad Batrîncea a subliniat că dezbaterea publică ar fi o confruntare de idei și oameni, lideri și candidați, care ar ajuta alegătorii să pună pe un cântar echipele și să decidă pentru cine își vor da votul duminică, 11 iulie.

BeCS a propus și un regulament al dezbaterilor, fiind deschis pentru coordonarea acestuia cu oponenții politici. Moderatorul dezbaterilor, de asemenea, ar urma să fie selectat de ambele părți, una dintre candidaturi ar fi jurnalistul Gheorghe Gonța.

Jurnalistul Constantin Starîș, secretarul executiv al PCRM, candidat din partea BeCS, a subliniat faptul că actuala campanie electorală a evidențiat doi concurenți cu cele mai mari șanse să ajungă în Parlament. „Multe sondaje arată că în viitorul Parlament ar putea accede doar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și PAS. Astfel, oamenii vor avea de ales anume între aceste două forțe politice, între două opțiuni de dezvoltare a Republicii Moldova și societății moldovenești” a accentuat candidatul.

Întrebată de IPN dacă PAS va da curs invitației, purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Aurica Rusnac Jardan, a declarat că „PAS analizează oferta și-și va anunța poziția mai târziu”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata