Biden, declarații dure despre Putin. De la ce ar putea să înceapă un “adevărat război armat”

0 84

Preşedintele american, Joe Biden, acuză Rusia că încearcă să perturbe alegerile legislative americane prevăzute în 2022 prin răspândirea ”dezinformării”.

Liderul american denunţă o ”încălcare a suveranităţii” Statelor Unite şi avertizează împotriva riscului unui război pe care l-ar putea antrena o multiplicare a atacurilor cibernetice, relatează AFP.

”Priviţi ce face Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Este pur şi simplu o încălcare a suveranităţii noastre”, a denunţat el, marţi, într-o vizită la Oficiul Direcţiei Naţionale americane a Informaţiilor (ODNI), în apropiere de Washington, referindu-se la informaţiile pe care le primeşte pe această temă în cadrul briefiengului zilnic, notează News.ro.

Biden l-a atacat pe omologul său rus, Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin ”are o adevărată problemă. El conduce o economie care are armament nuclear şi puţuri de petrol şi nimic altceva”, a declarat şeful statului american.

”Asta-l face şi mai periculos, după mine”, a subliniat el.

Preşedintele american şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea faţă de o intensificare a atacurilor cibernetice, inclusiv de tip ransomware, care constau în penetrarea unor reţele ale unei entităţi în vederea criptării datelor acesteia cu scopul de a cere o răscumpărare, cel mai adesea în bitcoin, în schimbul cheii de decriptare.

”Dacă vom ajunge la un război, la un adevărat război armat, cu altă mare putere va fi din cauza unui atac cibernetic”, a avertizat el.

În toamna lui 2022 urmează să aibă loc alegeri legislative în Statele Unite, numite ”de la jumătatea mandatului” (”mid term elections”), în care se aleg toate mandatele din camera Reprezentanţilor şi o treime din mandatele din Senat.

Statele Unite au imputat recent Chinei o piratare masivă, în martie, a serviciului de mesagerie Exchange al grupului Microsoft, iar Casa Albă a somat Rusia în mai multe rânduri să acţioneze împotriva atacurilor de tip ransomware comise de pe teritoriul rus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata