Bitcoin urcă la un nou maxim istoric. La ce valoare a ajuns criptomoneda

Image: 358306381, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
0 99

Bitcoin a atins marţi 48.216 dolari, pe piaţa asiatică. Criptomoneda ethereum a atins un nivel record de 1.784,85 dolari dimineaţa devreme.

Analiştii spun că anunţul Tesla, care a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi a declarat că va primi criptomoneda petru plata maşinilor,

face parte dintr-o schimbare mai mare, în condiţiile în care companiile şi casele mari de investiţii urmăresc tendinţele trasate de micii traderi.

„Deşi acum puteţi cumpăra un Tesla cu bitcoin, nu aş sugera să faceţi acest lucru”, a spus Michael Bucella, partener la firma de investiţii în criptomonede BlockTower

la CNBC. „Suntem într-o poziţie în care acestea sunt primele faze ale trecerii comunităţii instituţionale şi corporative către bitcoin”.

Bitcoin a crescut deja cu 62% anul acesta, în plus faţă de 300% anul trecut, în timp ce investitorii caută alternative la dolar din cauza ratelor dobânzii de 0%

la Rezerva Federală.

Şeful Tesla, Elon Musk, a fost mult timp un fan al criptomonedelor – despre care a vorbit online – dar investiţia Tesla în valută a fost o surpriză care a încins sectorul.

Chiar şi dogecoin, o criptomonedă lansată în glumă, cu un câine drept simbol, şi-a văzut valoarea crescând după ce Musk a menţionat-o pe Twitter.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata