Bonus de pandemie pentru creșterea natalității. Țara în care familiile primesc bani pentru a fi încurajate să aibă copii

0 76

Familiile din Singapore sunt încurajate să aibă copii în timpul pandemiei, într-un mod inedit. Vor primi un bonus de pandemie, scrie BBC.

Îngrijorarea autorităților este legată de faptul că oamenii amână să devină părinți pentru că sunt stresați din punct de vedere financiar, dar și din cauza concedierilor.

Momentan nu se știu detalii despre suma care ar putea fi dată. Oricum, banii vor fi o completare la alte câteva bonusuri importante oferite de guvern pentru bebeluși.

Trebuie să știi că Singapore are una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, pe care s-a străduit să o stimuleze de zeci de ani. Asta reprezintă un contrast puternic cu unii dintre vecinii săi, cum ar fi Indonezia și Filipine, care se confruntă, din contră, cu creșteri masive ale sarcinilor după perioada de restricții impuse de coronavirus.

„Am primit un feedback prin care ni s-a transmis că noul coronavirus i-a determinat pe cei care doreau să devină părinți să-și amâne planurile“, a spus vicepremierul Singapore Heng Swee Keat.

Sistemul actual de bonusuri pentru bebelușii din Singapore oferă părinților beneficii de până la 7.330 dolari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata