Boris Gâlcă: Creşterea numărului de decese este cauzată de tulpina britanică

0 44

Aproximativ 20% din pacienţii care ajung în secţiile de terapie intensivă pierd lupta cu boala, iar creşterea din ultimul timp a numărului de decese este cauzată de tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 , care a ajuns şi în Republica Moldova. Remarca a fost făcută de şeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate a Primăriei Chişinău, doctorul în ştiinţe medicale Boris Gâlcă, în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, de la Radio Moldova, scrie trm.md.

Cu toate acestea, cifra de 20% de cazuri letale este una apreciabilă. „Este un mare succes şi denotă profesionalismul şi competenţa înaltă medicilor de la noi, fiindcă în alte state acest număr este mult mai mare”, a menţionat Boris Gâlca.

Numărul deceselor a sporit şi în alte ţări. „Este vorba de tulpina britanică, o tulpină mutantă a virusului COVID-19. Este o tulpină mult mai agresivă decât cea care era iniţial. Dacă analizăm datele statistice la nivel global, observăm peste tot creşterea numărului de decese”, a mai adăugat doctorul în ştiinţe medicale.

De la începutul pandemiei de COVID-19, peste cinci mii de persoane din ţara noastră au pierdut lupta pentru viaţă, iar la nivel mondial s-au înregistrat peste 2,8 milioane de decese.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata