Când va avea loc o nouă ședință privind retragerea cetățeniei române a ex-premierului Chicu

0 63

Deputatul român Constantin Codreanu, care a participat la ședința de joi, 18 februarie, a Autorității Naționale pentru Cetățenie, în calitate de persoană care a formulat o cerere privind retragerea cetățeniei fostului premier al Republicii Moldova Ion Chicu, susține că o nouă ședință va avea loc la data de doi aprilie 2021. Despre aceasta politicianul român a anunțat pe Facebook.

„Revin cu noi detalii privind procesul de retragere a cetățeniei române a lui Ion Chicu, fost premier al R. Moldova care a atacat în termeni duri România.  Așa cum am precizat de la bun început, procesul este unul anevoios și de durată. Cu toate acestea, vă asigur că nu renunț și că voi face tot ce depinde de mine pentru o decizie favorabilă retragerii. Ședința de ieri este un nou pas în procesul de retragere a cetățeniei, dar nici pe departe ultimul. Urmează o altă ședință la ANC pe 2 aprilie 2021”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Codreanu, la ANC va fi chemat și fostul premier, Ion Chicu, pentru a-și prezenta punctul de vedere.

„Între timp, va fi invitat la ANC și domnul Chicu pentru a-și prezenta punctul de vedere. Ulterior, Comisia pentru Cetățenie a ANC va lua o decizie și va face o recomandare președintelui ANC. În caz că va fi emis un ordin de retragere, acesta va putea fi atacat în instanță. Miza acestui dosar de retragere este, dincolo de orice, un precedent pentru alte persoane care și-au redobândit cetățenia română și care își permit să denigreze prin declarații și acțiuni prestigiul României. Articolul invocat din Legea 21/1991 a cetățeniei române este 25, alin. 1, lit. a. Declarațiile denigratoare ale lui Chicu au fost cu atât mai condamnabile cu cât au fost făcute la scurt timp după sprijinul dezinteresat acordat de România pentru combaterea coronavirusului”, a explicat alesul poporului.

Acesta se arată indignat că „același Chicu nu a avut nicio reținere să spună că interesul său a fost unul profund pecuniar”, și speră ca cetățenia României să îi fie retrasă fostului premier.

„Sper să avem o decizie favorabilă retragerii. În caz că nu, mă voi asigura că vom modifica Legea 21/1991 prin prietenii din Parlament, astfel încât să nu mai trăim neputincioși revolta noastră a românilor de bună credință care respectă jurământul rostit în momentul redobândirii cetățeniei române, în timp ce alții atacă senin România și poporul român, deși au pașapoarte românești în buzunar. Românofobia trebuie sancționată exemplar!”

Alesul poporului a anunțat că pe 25 februarie, se va prezenta din nou la ședința ANC. De data aceata într-un procees privind retragerea cetățeniei române a primarului din satul Olănești din raionul Ștefan Vodă, implicat în vandalizarea monumentului închinat grănicerilor români din primul război mondial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata