Candidatura lui Nagacevschi pentru funcţia de viceprimar de Chişinău, respinsă a doua oară de CMC. Doar Ceban îl mai poate „salva”

0 98

Candidatura lui Nagaveschi, propusă de primarul Ion Ceban, a fost susţinută doar de consilierii socialişti. Platforma DA şi Partidul Şor s-au abţinut de la vot, iar PAS şi PL au votat împotrivă. Totuşi, cel mai probabil, Nagacevshi va ajunge viceprimar.

Conform art. 17, aliniat 2 al Legii privind Statutul municipiului Chişinău, viceprimarii sunt aleşi la propunerea Primarului General prin decizia Consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcţia de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către Consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, Primarul General numeşte viceprimarul prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţa Consiliului municipal.

Nagacevschi ocupă, în prezent, funcţia de consilier al vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Bătrîncea. Postul de viceprimar al Capitalei a rămas vacant din iulie, după ce Victor Chironda a fost demis de CMC, la propunerea lui Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata