Carduri false de vaccinare, la vânzare pe Ebay. De la cât pleacă oferta

0 33

Carduri false de vaccinare sunt vândute pe Ebay și rețelele de socializare pentru sume modice, care pornesc de la o liră și jumătate.

Cardurile in alb pot fi completate cu datele personale, în speranța că o asemenea „dovadă” va fi utilă ulterior pentru accesul facil în anumite locuri.

Cardurile de vaccinare care atestă în mod fals că persoana care îl deține a fost vaccinată anti-COVID, sunt similare celor oferite persoanelor vaccinate în mod real

de către asistenții NHS, societatea de asigurări britanică care administrează spitalele din Regatul Unit.

Copii ale acestora au fost scoase la vânzare pe ebay, relatează cotidianul „The Sun”. Jurnaliștii chiar au cumpărat una, iar apoi au sesizat ebay,

care a dezactivat apoi anunțurile de acest fel, relatează sursa citată.

Mai mult, vânzătorii cardurilor de vaccinare în alb pretindeau în mod mincinos că 10% din încasări vor ajunge, printr-o fundație, la NHS.

„Nu aveam cunoștință despre acest lucru, nu avem niciun fel de acord cu societatea care le vinde și condamnăm cu tărie ceea ce fac. Vom anunța ebay și autoritățile” a declarat un reprezentant al asociației NHS Charities Together.

 

card de vaccinare fals ebay

Un alt vânzător, care cerea 6,49 lire pe bucată, susținea că acele cardurile pe care le vindea sunt „de rezervă” pentru persoanele are dețin deja unele autentice, completate de autoritățile medicale.

La vaccinare, sunt completate pe acest card data, numărul lotului de vaccin și felul acestuia, precum și data prevăzută pentru rapel.

Cardurile de vaccinare care se vindeau pe ebay se găsesc și pe TikTok, dar la prețuri mult mai mari- de aproximativ 10 lire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata