Care este alternativa la Google. Motorul de căutare rival a atins pragul de 100 de milioane de căutări într-o zi

0 66

Signal sau Telegram în loc de WhatsApp. Parler în loc de Twitter. DuckDuckGo în loc de Google. Tot mai mulți utilizatori găsesc alternativa la platformele tradițonale.

Aproape toată lumea care spune motor de căutare se gândește la Google. Ei bine, există și DuckDuckGo. O alternativă care mizează pe confidențialitate.

Platforma există încă din 2008 însă în ultima vreme a atras mai mult atenția pentru că le spune utilizatorilor că pot sta liniștiți. Nu le folosesc datele în vreun fel.

Astfel a ajuns să aibă un vârf de 102 milioane de căutări într-o singură zi. Iar din a două jumătate a anului trecut a trecut de pragul de 2 miliarde de căutări pe lună.

Tot mai mulți utilizatori sunt interesați de datele lor. Unde ajung, cine le stochează, cum sunt folosite.

De aici și cazul WhatsApp, în care utilizatorii au fost anunțați că trebuie să fie de acord ca Facebook să primească informații personale. Consecința: tot mai mulți utilizatori se mută pe Signal și Telegram.

Vedem și supărarea legată de interzicerea lui Donald Trump de pe Twitter. Consecința: a împins utilizatori spre Parler. Nu este exclus ca în cazul în care Google e luată în colimator să vedem mai mulți utilizatori care fac pasul către DuckDuckGo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata