Care școli din Bălți vor fi reparate capital

0 104

Autoritățile din Bălți au planificat lucrări de reparații capitale în mai multe instituții de învățământ. Unele lucrări au fost finalizate până începerea anului de studii. Potrivit reprezentanților administrației locale, banii necesari pentru reparații vor fi alocați din bugetul orașului, fără a aștepta ajutorul autorităților centrale. Astăzi, 22 septembrie a fost  efectuată expertiza tehnică a tavanului de la etajul 2 a Liceului Teoretic ,,Nicolai Gogol”. Potrivit viceprimarului Tatiana Dubițcaia, pentru aceste reparații s-a alocat din bugetul municipal 1 milion 100 mii lei.

Multe școli din oraș au fost construite în anii 50-60, durata lor de exploatare a fost preconizată pentru maximum 50 de ani. Cu toate acestea, clădirile sunt încă utilizate. Iar autoritățile moldovenești, nu își fac griji în privința rezistenței construcțiilor.  Și tavanul gimnaziului nr. 6 necesită reparații. Potrivit primarului interimar Nicolai Grigorișin, proiectul este deja în curs de elaborare. Lucrările vor costa aproximativ 1 milion de lei.

Pentru reparația sălii sportive din Liceul ,,Ștefan Cel Mare” sunt necesare peste 2 milioane de lei. În acest an, primăria a alocat 485 de mii de lei în acest scop. Alte 120 de mii au fost cheltuite pentru actele de proiectare.

La ziua de stăzi în Bălți activează 24 de școli. Amintim că în 2019, administrația locală a dispus examinarea tehnică a clădirilor tuturor instituțiilor de învățământ din Bălți. Asta pentru a înțelege care clădiri necesită reparații de urgență.

 

 

sursa: btv.md 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata