Câți manifestanți au venit astăzi în PMAN? Numărul poliției diferă de cel al organizatorilor

0 212

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției susțin că la protestul care s-a desfășurat pe 6 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale din capitală au participat circa 5 000 de persoane.

„Protestul din Piața Marii Adunări Naționale s-a încheiat. La acțiune au participat aproximativ 5000 de persoane. Poliția vă mulțumește că ați protestat pașnic. Vă invităm ca și pe viitor să păstrăm aceeași relaționare directă, noi fiind interesați să îmbunătățim permanent serviciul de siguranță pe care-l prestăm în interesul tuturor cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă publicat după încheierea manifestației.

De cealaltă parte, organizatorii protestului au anunțat de pe scenă că la protest au fost prezenți 50 000 de manifestanți.

În centrul capitalei s-a desfășurat pe 6 decembrie un protest de amploare. Acesta a fost organizat de către președinta aleasă Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Ulterior, și Partidul Democrat (PDM), „Partidul Nostru”, Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Pro Moldova și-au îndemnat susținătorii să participe la manifestație. Demonstrația a fost îndreptată contra Partidului Socialiștilor (PSRM) și a președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

Protestatarii au solicitat demisia guvernului și alegeri parlamentare anticipate și au votat o rezoluție în acest sens.

 

 

sursa: newsmaker.md

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata