Cauza morţii lui Diego Maradona. Ce arată raportul autopsiei

0 101

Corpul neînsufleţit al lui Maradona a ajuns la palatul prezidenţial. O mulţime de oameni în lacrimi au privit cum sicriul cu trupul argentinianului este ridicat din ambulanţă şi mutat în palat, relatează Daily Mail.

Raportul autopsiei lui Diego Maradona, făcut public de presa din Argentina, arată că decesul a fost provocat de insuficienţa cardiacă. Totodată, potrivit acestuia, Maradona a murit în somn. Evenimentul tragic s-a produs la doar două săptămâni de la o intervenţia chirurgicală, când i-a fost înlăturat un cheag de sânge de pe creier.

Medicii au detectat şi o cardiomopatie dilalată, o afecţiune care slăbeşte inima şi nu mai pompează suficient sânge în restul corpului.

Johnny Esposito, nepotul său, a fost ultima persoană care l-a văzut pe Maradona în viaţă. În momentul în care medicii au ajuns la el, argentinianul era deja decedat şi nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor făcute de personalul medical. Decesul s-a produs la ora locală 12:00.

Considerat de mulţi cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Maradona a îmbinat talentul extraordinar ca fotbalist cu problemele din viaţa extrasportivă, marcată de consumul de droguri şi alcool.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata